avatar
: Alla Bild & Bubbla i tryck

Thud nummer ett, det allra första numret av tidskriften som idag heter Bild & Bubbla.

Seriefrämjandet kan nu för första gången erbjuda samtliga nummer av kulturtidskriften Bild & Bubbla, sedan starten 1968, via vår webbshop Serieaffären.se.

Bild & Bubbla nummer 174, det vill säga 1/2008, när nuvarande kvadratiska format etablerades, med bland annat en fast större bildsektion med mera.Bild & Bubbla är en av världens äldsta facktidskrifter om konstformen tecknade serier och har utkommit regelbundet sedan 1968. Vi är idag uppe i imponerande 191 nummer sedan starten och för första gången kan vi nu erbjuda samtliga nummer för beställning.

Seriefrämjandet har alltid hållit ett extensivt lager av äldre nummer, helt enkelt eftersom den sammanlagda utgivningen av Bild & Bubbla, med intervjuer, artiklar, recensioner med mera, utgör det ojämförligt största svenska uppslagsverket om konstformen tecknade serier.

Bild & Bubbla nummer 144, det vill säga 1/1999, ett av de första numren när redaktionen hade flyttats ner till Malmö.Nu har vi gjort en fullständig inventering av vilka nummer som finns i tryck och gjort nytryck av samtliga slutsålda nummer. Därmed kan man alltså beställa alla nummer, ända bak till nummer 1 från 1968 (då tidningen hette Thud).

Så besök Serieaffären och fyll på de nummer du saknar. Eller beställ nummer med intervjuer med och recensioner av verk av just din favoritserieskapare. Serieaffären har en sökfunktion som gör att du kan hitta rätt i vår omfångsrika utgivning.

 

SeFs nyhetsbrev augusti 2012

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Aktuella ämnen, Bild & Bubbla, Nyheter, SeFs nyhetsbrev augusti 2012, Seriefrämjandets nyhetsbrev and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>