avatar
: Lena Furberg – hästseriernas okrönta drottning

Bild & Bubbla nummer 191 har utkommit och innehåller en längre intervju med hästseriernas mästare, Lena Furberg, samt en extensiv skiss-sektion med bilder från hennes långa karriär.

I nummer 191 av Bild & Bubbla, som precis utkommit, fokuserar vi, äntligen, på en av Sveriges mest lästa och älskade serieskapare: Lena Furberg – med en lång intervju samt en bildbilaga med stora mängder skisser och opublicerade bilder.

Vi avhandlar dessutom ämnen som serier i 3D samt ljud och rörelse i Batman, intervjuar debutanten Magnus Engström (Luftspår) och konstnären och serieskaparen Daniel Novakovics, debatterar åtalen kring Tintin i Kongo samt Frank Millers propagandaserie Holy Terror med mera.

Magnus Engström (Luftspår) intervjuas.

Magnus Engström (Luftspår) intervjuas.

I det här numret fortsätter vi även en tradition som inleddes förra året och presenterar artikeln Serieåret 2011 – trender och tendenser. Vi summerar här året som gick: trender, nya förlag med mera, samt redovisar den kompletta listan över alla serieböcker som gavs ut under 2011.

Dessutom recensioner av serieböckerna Full sysselsättning av Pontus Lundkvist, Rocky volym 21 av Martin Kellerman, de första två volymerna av The Walking Dead av Robert Kirkman, Tony Moore och Charlie Adlard, Mats Kamp av Mats Jonsson samt Bleckmossen Boyz – Sjöhästens hemlighet av Oskar Ekman och Carolina Ståhlberg.

Bild & Bubbla sänds naturligtvis hem till alla medlemmar i Seriefrämjandet, men finns också att beställa via SeF:s webbshop Serieaffären.se.

SeFs nyhetsbrev augusti 2012

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Bild & Bubbla, Förstasidan, Nyheter, SeFs nyhetsbrev augusti 2012, Senaste, Seriefrämjandets nyhetsbrev, Sverige and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>