avatar
: Seriefrämjandets nya webbplatser

webbild_alla

Seriefrämjandet är på väg att bygga upp en helt ny närvaro på nätet. Vi har tagit fram ett nytt system för hur våra hemsidor ska fungera och lanserar dem under hösten, med pompa och ståt.

Tiderna förändras och vi med dem. På Seriefrämjandet har vi under en längre tid ägnat oss åt att ta fram ett helt nytt system för vår digitala närvaro, och nu närmar vi oss lansering. En del är fortfarande under uppbyggnad, men mycket ligger redan ute att besöka.

Navet i hela detta digitala bygge är www.seriefrämjandet.se, en portal till SeF:s alla olika verksamheter. Dessa presenteras under klickbara flikar som sedan leder vidare till allt från föreningens historia till dess utgivning, från nätencyklopedier till festivaler och utställningar.

Flera av Seriefrämjandets huvudverksamheter har numera helt egna hemsidor som Svenskt Seriearkiv, Urhunden, Seriescenen och Seriewikin. Många av våra projekt och festivaler har också fått egna hemsidor, som AltCom och I Seriernas Värld.

Vi arbetar som sagt vidare på detta stora bygge och planerar en officiell lansering på Bok- och Biblioteksmässan, närmare bestämt 12.30 på fredag den 28 september, naturligtvis sker detta på vår egen Seriescen. Men du är redan nu välkommen att besöka våra sidor och gärna sända oss kommenterar om vad du tycker. Välkommen!

Seriefrämjandet

Seriefrämjandet.se är navet kring vilket alla SeF:s olika hemsidor centreras.

Seriescenen.se

Seriescenen.se är en av flera helsidor för specifika projekt inom SeF.

Seriewikin är en av de mest aktiva av Seriefrämjandets webbplatser, Nordens största uppslagsverk om tecknade serier som konstant uppdateras och fylls på.

Bildobubbla.se är tidskriften Bild & Bubblas förlängning på nätet, med recensioner, nyheter med mera.

SeFs nyhetsbrev augusti 2012

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Aktuella ämnen, Bild & Bubbla, Föreningsnytt, SeFs nyhetsbrev augusti 2012, Seriefrämjandet, Seriefrämjandets nyhetsbrev, Seriewikin, Svenskt Seriearkiv, Urhunden and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>