avatar
: Anneli Furmark vid jordens medelpunkt

B&B-192-omslag-webb

Bild & Bubbla nummer 192 utkommer till Bokmässan, men våra medlemmar kommer att finna den i brevlådan strax före mässan startar. På omslaget syns Anneli Furmark, som är högaktuell med serieromanen Jordens medelpunkt.

Nummer 192 presenterar en intervju med den mångsidiga Anneli Furmark och ger genom bildsektionen en glimt in i denna seriekonstnärs hela repertoar, från tecknade serier till måleri.

Numret hyllar också den nyligen bortgångna seriepersonligheten Kristiina Kolehmainen, tidigare chef för Serieteket i Stockholm, genom personliga texter, porträtt av serietecknare och tributer i serieform.  Dessutom erbjuder numret artiklar om 3D-serier, utställningen Mus Mouse Maus, serieskaparen Emelie Östergren och mycket annat.

På recensionssidan går det att få en uppfattning om serieböckerna Med andra ögon av Li Österberg, den svenska utgåvan av Tamara Drewe av Posy Simmonds, Tummelisa eller den andra vildmarken av Matilda Ruta och Ja till Liv! – Liv Strömquists ABC av Liv Strömquist.

Bild & Bubbla skickas till alla medlemmar i Seriefrämjandet och finns att beställa via Seriefrämjandets webbshop Serieaffären.se.

SeFs nyhetsbrev september 2012

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Bild & Bubbla, Förstasidan, SeFs nyhetsbrev september 2012, Senaste, Seriefrämjandet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>