: Oktober 2012 – Höstliga serienyheter

Nyhetsbrev-2012-10-oktober

Hösten är onekligen här. Vindar och skurar sveper förbi utanför Seriefrämjandets kansli på Seriecenter i Malmö. Fast ibland tittar solen fram och ger oss det finaste som hösten kan erbjuda: färgsprakande träd, lövtäckta gator och en rik uppsättning halsduksprydda serienyheter.

Det här nyhetsbrevet presenterar vår stora höstfestival, AltCom, Seriefrämjandets biennal för vuxenserier. Festivalen går av stapeln i Malmö i november och för med sig utställningar, mässa och mycket annat. Kolla in det maffiga programmet!

Vi tittar också på kommande numret av Bild & Bubbla – och vem syns på omslaget om inte den sjömansklädde fjäderfäfavoriten Kalle Anka – skapad av den skickliga norrmannen Arild Midthun.

Det förra nyhetsbrevet rapporterade om alla de aktiviteter som skulle äga rum på Bok & Bibliotek i Göteborg och nu har vi glädjen att presentera pristagarna av Urhundenplaketterna som tillkännagavs under mässan. Vi passar dessutom på att ge en inblick i hur det gick till när Serietorget på Bokmässan etablerades.

Till höstens härligheter hör också ett besök på Svenskt Seriearkiv, Seriefrämjandets institution för samlande och bevarande av seriehistorien. Vi som arbetar på kansliet besökte arkivet i Lund och delar med oss av vår fina dag i arkivets tecken.

Så sätt nu på en kopp te, luta dig tillbaka och läs mer om allt detta och mer därtill – ända tills tekannan tjuter. Eller åtminstone tills vattenkokaren bubblar.

Hälsningar,
Jamil Mani, verksamhetsledare

SeFs nyhetsbrev oktober 2012

SeFs nyhetsbrev – webbversion

This entry was posted in Föreningsnytt, Förstasidan, SeFs nyhetsbrev – webbversion, Seriefrämjandet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>