avatar
: Serieafton: Tony och Maria Cronstam

Elvis

Att ha litterära aftnar är en tradition med anor som samlar människor kring aktuell litteratur. Seriefrämjandet vill göra samma sak för att lyfta fram den samtida seriekulturen och i detta syfte har vi skapat Seriefrämjandets Serieaftnar – återkommande publika evenemang med serieskapare, serievetare, förläggare och andra professionella inom konstformen.

Utförandet av serieaftnarna varierar för att passa de ämnen och den serielitteratur som behandlas. Det kan gestalts som föreläsningar, teckningsuppvisningar, filmvisningar, högläsningar, bildpresentationer, små happenings och så vidare. Serieaftnarna sker alltid på torsdagar och alltid klockan 19.00 i Serieskolans lokaler, på fjärde vången i Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Nu den 6 december har alltså vi den stora äran att presentera skaparparet Maria och Tony Cronstam, som står bakom den populära serien »Elvis«. »Elvis« startade i gratistidningen Metro men har sedan länge ett eget liv och trycks i ett stort antal dagstidningar, har egen serietidning och utkommer regelbundet i samlingsvolymer. »Elvis«, som handlar om paret Elvis och Hedvig är en humoristisk serie, men med tydliga inslag av självbiografi. Serien är också känd för sin frispråkighet jämfört med många andra strippserier.

Kom och träffa Maria och Tony Cronstam och hör om hur serien »Elvis« skapas.

För löpande information om evenemanget, anmäl dig till dess event på Facebook.

SeFs nyhetsbrev november 2012

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev november 2012. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>