avatar
: Ny medlem i Urhunden-juryn

Kristina-Arnerud-Mejhammar02

Seriefrämjandets styrelse har, efter Kristiina Kolehmainens bortgång förra året, utsett Kristina Arnerud Mejhammar till ny ledamot i Urhundenjuryn. Kristina är doktorand i konstvetenskap på Uppsala universitet och museilektor på Norrköpings konstmuseum. Hennes avhandling i konstvetenskap har arbetstiteln »Självsyn och världsbild i tecknade serier av Cecilia Torudd, Ulf Lundkvist, Gunna Grähs, Eva Lindström och Joakim Pirinen«.

Kristina beskriver själv sitt intresse för serier så här: »Som konstvetare är jag särskilt intresserad av hur konstnärerna – det är så jag ser på dem – gestaltar sig själva, berättar om sina liv och visualiserar sina livsvärldar. Tidigare har jag skrivit en licentiatavhandling med titeln Vuxenseriens bilder: Tradition och förnyelse (1996).«

Vi hälsar Kristina välkommen i juryn!

SeFs nyhetsbrev januari 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

This entry was posted in Föreningsnytt, Förstasidan, Nyheter, SeFs nyhetsbrev januari 2013, Senaste, Seriefrämjandet, Urhunden. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>