avatar
: Serieafton: Tema Don Rosa

550066634842749445388974

Att ha litterära aftnar är en tradition med anor som samlar människor kring aktuell litteratur. Seriefrämjandet vill göra samma sak för att lyfta fram den samtida seriekulturen och i detta syfte har vi skapat Seriefrämjandets Serieaftnar – återkommande publika evenemang med serieskapare, serievetare, förläggare och andra professionella inom konstformen.

Utförandet av serieaftnarna varierar för att passa de ämnen och den serielitteratur som behandlas. Det kan gestalts som föreläsningar, teckningsuppvisningar, filmvisningar, högläsningar, bildpresentationer, små happenings och så vidare. Serieaftnarna sker alltid på torsdagar och alltid klockan 19.00 i Serieskolans lokaler, på fjärde vången i Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Nu ska vi hålla en afton med tema om den amerikanska Kalle Anka-skaparen Don Rosa. Torsdagen den 14 februari kan du träffa personerna bakom den omfattande praktutgåvan »Don Rosas samlade verk: Germund von Wowern (projektledare), Claes Reimerthi (redaktör) samt Johan Kimrin (textare). Kom och lyssna på föredrag och diskutera en av världens mest kända och älskade skapare av Disney-serier.

Mer information om de böcker som hittills utkommit finns under serieutgivning på bildobubbla.se. Klicka här.

SeFs nyhetsbrev januari 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Evenemang, Förstasidan, SeFs nyhetsbrev januari 2013, Senaste, Serieafton, Seriefrämjandet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>