avatar
: Stockholms Internationella Seriefestival

Stockholms internationella seriefestival (SIS) står för dörren och Seriefrämjandet är i år officiella medarrangörer med ansvar för internationella gäster. Festivalen går av stapeln vecka 17, med fokus på helgen den 25–26 april, då den stora seriemässan SPX äger rum.

Festivalen bjuder på mängder med föredrag, intervjuer på scen, workshops med mera – samt inte minst möjlighet att se vad Sveriges fanzinmakare har producerat den senaste tiden. Seriemässan SPX är utan tvekan Sveriges största seriebutik, med hundratals bord där serieskapare saluför trycksaker som ofta inte går att få tag på någon annanstans.

Seriefrämjandet deltar bland annat med att dela ut Seriefrämjandets Fanzinpris på söndagen, samt genom att ordförande Fredrik Strömberg leder flera samtal på scen.  Seriefrämjandet kommer naturligtvis även vara närvarande med ett bord med olika mässerbjudanden. Inte minst kommer du att kunna köpa de unika särtrycken som vi producerar, med skisser och teckningar av Sveriges bästa serieskapare. Så kom gärna förbi och hälsa på oss på mässan och prata om serier!

För mer information, besök den officiella hemsidan.

SPX, mässdelen av Stockholms Internationella Seriefestival är full av fanzinmakare och deras alster. Foto: Fredrik Strömberg.

SPX, mässdelen av Stockholms Internationella Seriefestival är full av fanzinmakare och deras alster. Foto: Fredrik Strömberg.


SeFs nyhetsbrev april 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Evenemang, Festivaler, Föreningsnytt, Förstasidan, SeFs nyhetsbrev april 2013, Senaste, Seriefrämjandet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>