avatar
: Bild & Bubbla 195 – Bamse 40 år

B&B-195-omslag-638x638

I  nummer 195 av Bild & Bubbla firar vi att den ärevördiga och ständigt populära svenska serietidningenBamse fyller hela 40 år, bland annat med reportage från ateljén där den nya Bamse-filmen, Bamse och Tjuvstaden, produceras samt en artikel om makt och maktstrukturer i serien Bamse.

Dessutom en stor bildsektion med unikt material från produktionen av Bamse-filmen, en lång text av Kalle Anka-tecknaren Don Rosa om varför han slutat rita serier, en artikel om den kinesiske före detta propagandatecknaren Li Kunwus självbiografiska serie Ett kinesiskt liv samt seriereportage om seriefestivaler i såväl USA som Frankrike.

Utöver detta naturligtvis nyhetsrapportering, recensioner med mera i ännu ett 124 sidor långt, fullspäckat nummer om konstarten tecknade serier.

SeFs nyhetsbrev maj 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Bild & Bubbla, Förstasidan, SeFs nyhetsbrev maj 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>