avatar
: Manga! – japanska serier och skaparglädje

Manga

Manga, det vill säga japanska serier, var länge något som endast de mest insatta kände till. Men nu har denna form av tecknade serier erövrat större delen av världen och även blivit populärt i Sverige. Det finns kurser i mangateckning och ett stort utbud av instruktionsböcker i hur man tecknar i mangastil och specialiserade forum fylls av läsarnas egna teckningar.

Allt detta ger intryck av att det finns något i den japanska seriekulturen som manar läsaren att själv ta fram papper och penna. I boken Manga! – japanska serier och skaparglädje utreder författaren denna skaparglädje, dess orsaker samt inte minst de pedagogiska möjligheter den kan leda till.

Fredrik Strömberg är ordförande för Seriefrämjandet, en av redaktörerna för kulturtidskriften Bild & Bubbla, kursansvarig för Serieskolan i Malmö, kulturjournalist, författare och forskare.

Beställ boken på www.serieaffären.se.

SeFs nyhetsbrev maj 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev maj 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>