avatar
: Porträtt: Jamil Mani

Jamil-Mani-01-duplex

Här i nyhetsbrevet presenterar vi våra medarbetare för att ge en inblick i vilka som arbetar med Seriefrämjandet. Den här gången presenteras Jamil Mani, som varit verksam inom seriekulturen på många olika sätt. Idag är han en av två verksamhetsledare för Seriefrämjandet, och hans bakgrund är bland annat serietecknare, formgivare, utställningscurator, redaktör för C’est Bon Anthology och ledamot i Kulturrådets arbetsgrupp för bildverk och serier.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?

Min främsta uppgift på Seriefrämjandet är att vara verksamhetsledare, vilket lite förenklat innebär att se till att saker och ting blir gjorda. Föreningen har idag många strängar på sin lyra, som man brukar säga, och vi ägnar oss åt en stor mängd aktiviteter för och med många människor. Jag försöker helt enkelt se till att allt detta rör sig framåt på ett så bra sätt som möjligt.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?

Jag är faktiskt mest stolt över det dagliga arbetet som görs av alla oss tillsammans och som jag hjälper till att hålla igång. Det finns så mycket drivkraft, engagemang och kunnande bland dem som bidrar till föreningen på olika sätt. Visst lyckas vi med något extra briljant med jämna mellanrum, och bra saker ganska ofta, men jag gillar det dagliga hackandet nere i »seriegruvan« …

Vad ser du fram emot under året?

Oj, så mycket! Men om jag ska säga något får det nog ändå vara Seriefrämjandets årliga festival som hålls under hösten. Den här gången är barn- och ungdomsfestivalen I Seriernas Värld i Malmö och det ska bli väldigt kul! [Vartannat år är det vuxenseriefestivalen AltCom. /Red.] Förutom det, alla nya fina serieböcker förstås.

SeFs nyhetsbrev maj 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev maj 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>