avatar
: Mumin och Tove Jansson

Bild & Bubbla 196

Bild & Bubbla nummer 196 blir ett spektakulärt specialnummer om den ständigt aktuella finlandssvenska serieskaparen och illustratören Tove Jansson, med artiklar om hennes Mumin-värld i allmänhet och Mumin-serierna i synnerhet. Bland annat rapporterar den svenska serieskaparen Nicolas Krizan i ord och bild om hur det var att arbeta med Lars Jansson och teckna Mumin.

Bildsektionen i detta nummer består av tolkningar och kommentarer till Tove Janssons bildvärld av ett antal av Nordens bästa serieskapare, vilka alla inspirerats av Toves penna.

Numret utkommer i september, lagom till bokmässan i Göteborg och kompletteras dessutom av Seriefrämjandets vandringsutställning om den finska giganten, vilken har premiär i höst.

Som medlem får du Bild & Bubbla direkt hem i brevlådan fyra gånger om året. Medlem blir du enkelt i Serieaffären. Som medlem i Seriefrämjandet har du dessutom 15 % rabatt på äldre nummer.

SeFs nyhetsbrev augusti 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev augusti 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>