avatar
: Fler perspektiv på ett verk

Tidigare har vi nöjt oss med en recension per verk, men varför begränsa sig till bara en åsikt? Vi vill nu göra er uppmärksamma på fenomenet med flera recensioner per verk på hemsidan.

Recensionerna fortsätter att rulla in, något som vi hoppas att ni lagt märke till. Vad kanske inte alla har upptäckt är att vi numera har möjligheten att på ett relativt enkelt sätt lägga in flera recensioner av ett och samma verk. Ett tydligt exempel är två recensioner av danska scifi-klassikern ”Willy på eventyr – De mystiske kæmpeøgler”, där Nicolas Krizan respektive Claes Reimerthi förmedlar två ganska olika omdömen om samma album.

Det kan vara berikande med fler åsikter och öppnar upp för den hypotetiska möjligheten att på sikt lägga in recensioner även från andra källor.

Vi har inte ännu hittat något riktigt snyggt sätt att lyfta fram recensioner som hör ihop, men de listas på publikationens egen sida med information på Bild & Bubblas webbplats (under Serieutgivning). Annars kan du prova att när du läst en recension klicka på titeln på verket, så tas du till sidan med produktinformation och kan då se hur många recensioner som finns.

Här kommer några exempel med länkar till två recensioner per verk:

Ursprungligen publicerad på bildobubbla.se.

SeFs nyhetsbrev augusti 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev augusti 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>