avatar
: Seriewikins spamproblem lösta

Seriewikin har under våren dragits med stora spamproblem, men nu tror vi oss ha kommit till rätta med problemen. Vissa användare kan dock behöva bekräfta sina konton.

Efter en uppdatering av wikiprogramvaran i våras så fick Seriewikin stora spamproblem i form av så kallade botar som automatiskt registrerar konton och skapar skräpartiklar med reklam för diverse produkter. Belastningen har tidvis varit hög på redaktörerna och användarna som fått radera skräpartiklar och spärra botanvändare. Orsaken till störtfloden av spam var att det gamla spamskyddet byttes ut.

Från och med 1 juli utökades spamskyddet. För att få redigera sidorna måste man bekräfta/aktivera sitt användarkonto med giltig e-postadress (gäller även befintliga användare). Fler svarta listor över spärrade spammare har också kopplats på.

Recaptcha har bytts ut mot svenska seriefrågor man aktivt ska svara på (ungefär som på forumet) för att få skriva. Rapportera gärna om det uppstår problem här.

SeFs nyhetsbrev augusti 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev augusti 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>