avatar
Serieafton: Arild Midthun – Nordens bästa anktecknare

Midthun,-Arild---Self-portrait-01

Att ha litterära aftnar är en tradition med anor som samlar människor kring aktuell litteratur. Seriefrämjandet vill göra samma sak för att lyfta fram den samtida seriekulturen och i detta syfte har vi skapat Seriefrämjandets Serieaftnar – återkommande publika evenemang med serieskapare, serievetare, förläggare och andra professionella inom konstformen.

Utförandet av serieaftnarna varierar för att passa de ämnen och den serielitteratur som behandlas. Det kan gestalts som föreläsningar, teckningsuppvisningar, filmvisningar, högläsningar, bildpresentationer, små happenings och så vidare. Serieaftnarna sker alltid en vardagskväll klockan 19.00 i Serieskolans lokaler, på fjärde våningen i Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Nu ska vi hålla en spännande afton med den norske Kalle Anka-skaparen Arild Midthun. Tisdagen den 17 september kan du träffa Nordens mesta och bästa tecknare av Disney-serier. Midthun kommer att berätta om hur han skapar sina serier, visa bilder från sin långa karriär och svara på frågor från publiken.

Kom och var med om ett möte i seriernas tecken!

Denna serieafton presenteras i samarbete med Egmont Kids Media Nordic AB samt Serieskolan i Malmö.

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Evenemang, Förstasidan, Senaste, Serieafton. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>