avatar
: Serier i undervisningen

Augustenborg2

Konstformen tecknade serier används alltför sällan aktivt i svenska skolor och som ett led i en satsning på serier och pedagogik har Seriefrämjandet tillsammans med förlaget Egmont Kids Media AB lanserat en ny webbsida för pedagoger som är intresserade av att prova på att ha med serier i sin undervisning.

Sidan Serier i undervisningen utgår från de pilotprojekt som Egmont genomfört med speciellt framtaget pedagogiskt material i form av lärarhandledningar och trycksaker med serier som lämpar sig för undervisning i förskolan och lågstadiet. I förlängningen kommer projektet att involvera fler serier och fler förlag och målet är att skapa en omfattande portal för resurser som kan stödja och hjälpa pedagoger att på ett enkelt och bra sätt använda serier i sin undervisning.

SeFs nyhetsbrev oktober 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev oktober 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>