: Vicky, Jackie, Wendy – Serietidningar för tjejer genom tiderna

I havet av alla serietidningar som getts ut i Sverige sticker flickserietidningarna ut. Både i designval och stil, men främst i det faktum att serierna nästan uteslutande har kvinnliga huvudroller.

Utställningen ”Vicky, Jackie, Wendy – serietidningar för tjejer genom tiderna” lyfter fram tidningarna, serierna och skaparna för att belysa denna intressanta med sällan uppmärksammade del av den svenska seriehistorien; serier om tjejer, för tjejer.

Under de dryga sextio år som gått sedan den första tjejserietidningen utkom har mellan 80-100 serietidningar för tjejer publicerats. De mest långlivade – Min Häst och Penny/Wendy – har över 40 respektive 30 år på nacken.

På åtta vepor presenteras tjejserietidningarna inom dess största genrer; Romantik, Äventyr, Drama, Hästar och andra djur, Skämt, Manga och Spinn-off. Utställningen vill också ge besökarna chansen att själv djupdyka i tjejserietidningarnas värld med ett brett utbud av de riktiga tidningarna på plats. Något för alla smaker, åldrar och generationer.

Förhoppningen är att utställningen inte bara berikar besökarnas syn på serietidningar för flickor och kvinnor, utan även kan så ett frö till framtida tjejserietidningar.

SeFs nyhetsbrev oktober 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev oktober 2013, Senaste, Vicky, Jackie, Wendy. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>