avatar
: Vi firar Spirou och Stålmannen 75 år

Superman-Spirou

Grattis till Spirou och Stålmannen! Seriefrämjandet gratulerar två klassiska seriefigurer på bemärkelsedagen genom att samla alla artiklar om dem på samma ställe. Dessutom efterlyser vi nytt material av er läsare.

På Bild & Bubblas hemsida samlar vi med jämna mellanrum alla artiklar om ett aktuellt ämne i sidospalterna. Under resten av året uppmärksammar vi två verkliga veteraner till seriefigurer – Spirou och Stålmannen/Superman – som båda skapades 1938 och således fyller 75 i år.

Under veckorna framöver kommer vi att länka såväl nyhetsnotiser som äldre Bild & Bubbla-artiklar och recensioner till de respektive rubrikerna i sidospalterna.

Vi välkomnar även nyskrivna kåserier, texter eller recensioner på temat Stålmannen eller Spirou. För till exempel Stålmannen finns det inte mycket recenserat historiskt sett, så vi tar gärna emot nyskrivna recensioner av äldre julalbum, specialutgåvor eller varför inte amerikanska trade paperbacks.

Vi hoppas att ni ska tycka att detta är ett roligt sätt att uppmärksamma dessa jubileer!

PS. Vi lägger ut äldre artiklar under förutsättning att artiklarnas upphovsmän gett tillstånd till återpublicering. Så om du skrivit något om dessa figurer i Bild & Bubbla eller Thud! får du gärna höra av dig till webbredaktör David Haglund ([email protected]) och ge ditt tillstånd.

Ursprungligen publicerad på bildobubbla.se.

SeFs nyhetsbrev november 2013

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Aktuella ämnen, Förstasidan, SeFs nyhetsbrev november 2013, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>