avatar
Möt oss i Angoulême

Seriefrämjandet arrangerar tillsammans med Svenska institutet och med stöd av Kulturrådet en svensk satsning på Europas största seriefestival, Festival International de la Bande Dessinée i franska Angoulême.

Seriefrämjandet arrangerar tillsammans med Svenska institutet och med stöd av Kulturrådet en svensk satsning på Europas största seriefestival, Festival International de la Bande Dessinée i franska Angoulême.

Under festivalens fyra dager (30 januari till 2 februari 2014) kommer det att hållas en officiell svensk monter med franskspråkig personal som presenterar den svenska seriekulturen för en internationell publik. Här visas såväl svenska serier utgivna på franska och engelska, som svenska serier med potential att bli översatta och utgivna på andra språk. Målet är att öka möjligheterna för export till den stora franska seriemarknaden.

I samband med denna satsning har Seriefrämjandet och Svenska institutet erbjudit resestipendier till professionellt arbetande inom den svenska seriebranschen. Stipendierna är på 5 000 kr vardera och mottagare 2014 blev Jens Andersson (förläggare Sanatorium och Placebo Press, serieskapare), Jonas Andersson (förläggare Albumförlaget), Mattias Elftorp (förläggare Wormgod, projektledare seriefestivalen AltCom, serieskapare), Anneli Furmark (serieskapare), Lisa Medin (serieskapare, podmakare Mangapatriarkatet), Lena Stjernström (agent Grand Agency) samt Josefin Svenske, (förläggare Kolik förlag, serieskapare).

Sammanlagt kommer den svenska delegationen i år att omfatta över 20 personer.

SeFs nyhetsbrev januari 2014

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev januari 2014, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>