avatar
: Stora Läsarpriset 2013: Årets tecknade serie

w8wdyfbjprskow0r69hh

1000logowide

Amalia Alvares, en av serieskaparna i Tusen Serier-projektet, vann Stora Läsarpriset 2013: Årets tecknade serie med sin seriebok ”Fem papperslösa kvinnors historier.”

books-5kvinnor0”Fem serier baserade på verkliga historier om fem kvinnor som bor eller har bott “illegalt” i Sverige. En kvinna som författaren träffade på Kvinnojouren berättar sin historia som “importhustru”, en annan kvinna som hon träffade i fackföreningen berättar historien om de kvinnliga papperslösa arbetarnas situation i Sverige, trafficking, nätverk som utnyttjar kvinnor, etc. En annan historia handlar om en kvinna som fått avslag på sin asylansökan. Hon berättar om sin väg till Sverige.”

Amalia Alvarez är en självlärd tecknare som har tecknat i Arbetaren, Liberación, Mana och i tidskriften [email protected] för papperslösa arbetare.

Stort grattis, Amalia!finns-i-serieaffaren

Kontakt: [email protected]

 

Tusen Serier

This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste, Tusen Serier. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>