Film och årsmöte i Göteborg

Göteborgs Seriefrämjande har under våren månadsmöten med animerad film samt ett årsmöte. Under parollen ”FrukostAnime” visas i april en dramadokumentär om en av Japans kanske mest intressanta serieskapare, och i maj reder vi ut vad flygande robotar med piloter i betytt för den japanska film- och seriehistorien.

Göteborgs Seriefrämjande har under våren månadsmöten med animerad film samt ett årsmöte. Våra visningar av japansk/asiatisk animerad film (”FrukostAnime”) presenterar i april en dramadokumentär om en av Japans kanske mest intressanta serieskapare. Och i maj (OBS! nytt datum) reder vi ut vad flygande robotar med piloter i betytt för den japanska film- och seriehistorien.

Så här ser vårens FrukostAnime-visningar ut:

13 april: Tatsumi (98 min, 2011, Eric KHOO, Zhao Wei Films, drama/dokumentär). Förfilmer: anime från 1930- och 1940-talet.

11 maj: Tema mecha. Evangelion gjordes för att kröna en genre: berättelsen om det humanoida fordonet, ”mecha”. I västerländsk science fiction ser man ibland artificiella exoskelett som i Starship Troopers och exorustningar som i Pacific Rim, men det är i Japan som genren har sitt hem. Vi granskar den på årets temavisning.

Mer information om vårens FrukostAnime finns här.

Dessutom arrangeras lokalföreningens årsmöte den 27 april. Det sker samma dag och plats som Seriefrämjandet riks årsmöte, som i år äger rum i Göteborg. Information om exakt tid och plats kommer att skickas ut till alla föreningsmedlemmar och dessutom läggas upp här.

Välkommen till Göteborgs Seriefrämjandes aktiviteter!

SeFs nyhetsbrev mars 2014

SeFs nyhetsbrev – webbversion

This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev mars 2014, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>