avatar
Nytt från styrelsen – juni 2014

Seriefrämjandets styrelse har haft möte. Här kommer en sammanfattning av några av de saker som avhandlades.

Styrelsens ansvarsområden är desamma som förra året:

Johan Axelsson – kassör, ekonomi
Fanny M. Bystedt – vice ordförande, serieskapare i SeF
Rene Engström – lokalföreningar
Jakob Hallin – webben, system, teknik
Ola Hammarlund – sekreterare, Urhunden
Christian Kindblad – bokutgivning, försäljning inkl. Serieaffären
Jamil Mani – projekt, medlemsvärvning
Michael Scholz – akademiskt ansvarig
Thomas Storn – seriearkivet, seriesamlare i SeF
Fredrik Strömberg – ordförande, Bild & Bubbla

En lokalförening i Jönköping är i begrepp att bildas. Dess främsta verksamhet blir till en början att arrangera en seriefestival.

Bild & Bubbla nummer 200 kommer ut i höst och kommer att innehålla några artiklar om jubileet. För framtiden finns planer på nytt format.

Projektet Serietecknarförmedlingen går framåt. Två broschyrer har tagits fram och delats ut på SIS. Webbplatsen är snart klar att lanseras. Arbeten förmedlas på löpande basis. Projektledare är Jamil Mani.

Malmö – The True Story är ett projekt som har initierats av organisationen Framtidsgenerationen som arbetar med gymnasieungdomar. Man ordnar workshops, samlar in ungdomarnas berättelser m.m. Meningen är att berättelserna skall resultera i en teaterpjäs, en seriebok etc. SeF gör serieboken, där sex serieskapare gör varsin serie utifrån berättelserna. Boken kommer att delas ut på skolor, och SeF får 1000 exemplar att sälja. Den är planerad att bli klar till höstterminens start. Projektledare är Jamil Mani.

En utställning med arbetsnamnet ”Seriemedicin” har fått stöd för att ta upp vårdfrågor i samarbete med institutioner, informera om vård via serier m.m.

Rapporten om ett seriecenter i Stockholm är snart klar. Den skall sedan tjäna som underlag för att söka medel.

Projektet Tusen Serier är inne på sitt sista år i nuvarande form, men det kan bli en ny fas med en ny bidragsgivare. Inom projektet har det utkommit en ny titel: ”Jag & min Pappa & Zlatan” av Mattias Elftorp i en engelsk och i en svensk version. Projektledare är Mattias Elftorp och Amanda Casanellas.

Serier i undervisningen, ett samarbetsprojekt med Egmont, har tagit fram pedagogiskt material och hållit workshops. Projektledare är Fredrik Strömberg.

Finansiering för festivalen AltCom 2014 håller på fastställas för att projektet skall kunna sättas igång. Temat för årets upplaga är Postapokalyps. Projektledare är Mattias Elftorp.

Utställningen Mumindalen pågår och har visats i bland annat Malmö och Visby och skall vidare till Finland med flera platser. Projektledare är Josefin Svenske.

Utställningarna Sveriges seriehistoria och Vicky, Jackie, Wendy kan bokas för visningar. Arbetet har gått mycket bra och utställningarna kommer att vandra runt till minst ett dussin platser och pågå så långt som till november nästa år. Projektledare är Jamil Mani (Sveriges seriehistoria) samt Hans Holm och Natalia Batista (Vicky, Jackie, Wendy).

Utställningskoordinatorn håller på att boka utställningen Utopiska visioner med prioritet i Göteborg. Intresse finns från Mölnlycke och Partille, och väntas bli bokade inom kort. Projektledare är Fabian Göranson och utställningskoordinator är Sinikka Hämäläinen.

Till SIS utkom en ny grafisk novellett, ”Räddaren den barmhärtiga” av Saskia Gullstrand.

Styrelsen önskar alla medlemmar en trevlig sommar!

This entry was posted in Föreningsnytt, Förstasidan, Senaste, Seriefrämjandet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>