avatar
Seriewikin och Image Comics

seriewikin450

Månadens samarbete på Seriewikin är under augusti att med gemensamma krafter försöka utvidga artikeln om Image Comics – förlaget som gett oss serier som Spawn, Savage Dragon och The Walking Dead.

Månadens samarbete är ett projekt på Seriewikin där vi tillsammans försöker bygga ut och komplettera en artikel om ett visst ämne. Varje månad hålls en omröstning på Seriewikin, och det förslag som får flest röster blir månadens samarbete. Skälen till nominering kan variera, men oftast beror det på att artikeln är underutvecklad (kort), tar upp ett seriehistoriskt viktigt uppslagsord eller behandlar ett aktuellt ämne.

När det gäller Image Comics är artikeln tämligen rudimentär, men eftersom förlaget räknas som USA:s tredje största kan det även vara av seriehistoriskt intresse att komplettera den. Vad gäller förlagets tidiga dagar kan man säkert fylla på med mycket information från artikeln i Bild & Bubbla nr 147 (4/1999), men det har också hänt en hel del med förlaget sedan dess.

Vem som helst får hjälpa till att skriva på Seriewikin. Det är bara att registrera sig, gärna läsa praktisk information på Deltagarportalen och sedan sätta igång och redigera. (Det finns ett flertal aktiva redaktörer som kan hjälpa till med att formatera och fixa till texten efteråt, om det skulle behövas.)

Artikeln om Image Comics hittar du här.

SeFs nyhetsbrev augusti 2014

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, SeFs nyhetsbrev augusti 2014, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>