avatar
Månadens samarbete på Seriewikin

seriewikinnov450

Varje månad samarbetar vi kring ett visst ämne, serieskapare eller serie på Seriewikin. Den här gången fokuserar vi på den kvinnliga mangapionjären Machiko Hasegawa. Vi välkomnar alla skriv- och kunskapstörstiga att hjälpa till!

Månadens samarbete är som bekant ett projekt på Seriewikin där vi tillsammans försöker bygga ut och komplettera en artikel om ett visst ämne. Under november månad är Machiko Hasegawa månadens samarbete. År 1946 skapade hon den populära och långlivade humorserien Sazae-san, om en hemmafrus vedermödor.

Idag är artikeln mycket kort och vi vet inte så mycket om Machiko Hasegawa. Vi behöver din hjälp med att brodera ut den!

Vem som helst får hjälpa till att skriva på Seriewikin. Det är bara att registrera sig, gärna läsa lite praktisk information på Deltagarportalen och sedan sätta igång och redigera. (Det finns ett flertal aktiva redaktörer som kan hjälpa till med att formatera och fixa till texten efteråt, om så skulle behövas.)

Tillsammans ser vi till att Seriefrämjandets Seriewiki är den bästa samlingspunkten för att på enkelt och snabbt sätt få informationen från serievärldens alla hörn.

SeFs nyhetsbrev november 2014

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in SeFs nyhetsbrev november 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>