avatar
Recensioner i tidningen kontra webben

rec600

Recension på papper eller skärm? Vi reder ut vilka recensioner som publiceras i tidningen Bild & Bubbla och vilka som publiceras direkt på webben. Sammantaget ger recensionerna på löpande basis en bra bild över vilka serieböcker som ges ut i Sverige

Det är många som är intresserade av att läsa recensioner av serieböcker. Tidvis har debattens vågor gått höga kring enskilda betyg eller det urval som görs. Papperstidningen Bild & Bubbla är som alla tidningar begränsad till sitt sidantal, och därför har webben blivit ett utlopp för mycket av den löpande recensionsverksamheten. För urvalet till papperstidningen prioriteras originalsvenska serieböcker då Seriefrämjandet har i uppgift att lyfta fram svenska serieskapare.

Webbpubliceringen är ett komplement som låter oss publicera ännu fler recensioner, eftersom webben inte har begränsningar i sidor som papperstidningen. Inte minst serieböcker översatta från andra språk. Tack vare webben kan vi alltså recensera fler verk än tidigare.

Om du är intresserad av att recensera för Bild & Bubbla – såväl i tidningen som på webben – är du välkommen att höra av dig till recensionsansvariga Kinga Dukaj. Om du tidigare har recenserat för tidningen och vill ge oss tillstånd att återpublicera dina texter på webben får du gärna höra av dig till webbredaktör David Haglund.

Nedan finns ett smakprov på årets webbrecensioner hittills.

Läs alla recensioner på bildobubbla.se.

SeFs nyhetsbrev november 2014

SeFs nyhetsbrev – webbversion

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in SeFs nyhetsbrev november 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>